Selecteer een pagina

Over mij

Wie ben ik

Hallo, ik ben Katty Verhelst, gehuwd met Rudy en mama van Tom, Koen en Marjolein. Ook fiere oma van Julien en Cyriel. Thuis zijn er ook honden, katten, kippen, konijnen die gezellig deel uitmaken van ons gezin.

Van jongs af aan gaf ik les aan mijn poppen en studeerde ik met een bord. Ik koos dan ook om verder te studeren om zelf les te geven. Ondertussen heb ik al meer dan 30 jaar ervaring in het geven van opleidingen. Mijn hobby’s kan ik samenvatten onder de noemer ‘creatief bezig zijn’.

Mijn opleiding

Als bachelor wetenschappen had ik interesse in het productieproces van alles wat met zuivel te maken had. Op een hobbybeurs twijfelde ik steeds om al dan niet een startpakket aan te kopen, maar ik wilde vooral weten hoe het productieproces in elkaar zat.

In het jaar 2017 volgde ik een ‘starterscursus kaas maken’ (www.schapenkaas.be), het was een aangename dag samen met Willem Vernaillen en zijn echtgenote. Beide hebben een passie voor kaas en yoghurt maken van schapenmelk en de schapen zijn hun trouwe bondgenoot in dit proces.

In 2018 volgde ik de basisopleiding ‘zelf zuivelproducten maken’ aan het PCLT (praktijkopleidingen op maat www.pclt.be) te Roeselare, waardoor ik nu in het bezit ben van een certificaat ‘zelf bereiden van zuivelproducten’. Dit certificaat is noodzakelijk om te kunnen starten als zelfstandige in het produceren van zuivelproducten.

In het middelbaar werd ik de eerste drie jaar opgeleid in ‘huishoudkunde’, koken en bakken was hiervan een onderdeel.

Zelf heb ik een uitgesproken voorkeur om zelf zuivelproducten te bereiden, de opgedane kennis wil ik dan ook graag met jullie delen.

In 2018 en 2019 staan er bijscholingscursussen op het programma waardoor het aanbod van de workshops kan uitbreiden.