Selecteer een pagina

Workshops

 

Je altijd al afgevraagd hoe ze yoghurt, verse kaas, kefir, kaas,… maken ?

 

‘Het leerhuisje’ biedt je de mogelijkheid om dit in groep of individueel aan te leren, start met de workshop ‘starten met zuivel te bereiden’. Deze workshop kan doorgaan bij jou thuis in de opstartfase van het leerhuisje. Het leerhuisje is bezig een eigen workshop lokaal in te richten, dit zal in gebruik genomen worden midden 2019.

Om het gezellig te houden en zoveel mogelijk de individuele vragen te beantwoorden is een groepje van 4 personen (max. 6) ideaal.

Starten met zuivel te bereiden

Dit is een basisworkshop met de nodige theoretische achtergrond om zelf zuivel te bereiden:

  • Je maakt kennis met de drie hoofdingrediënten in de zuivelbereiding, namelijk melk, bacteriën en stremsel
  • We bespreken het belang van een goede hygiëne
  • Je maakt je eigen vloeibare melkzuursel en neemt dit mee naar huis
  • De volgende zuivelproducten komen aan bod:
    • yoghurt, de verschillende soorten en hoe te bereiden
    • platte kaas: een lang proces met een verbluffend resultaat…je krijgt uitleg over de opstart van de plattekaasbereiding en we starten samen het tweede stadium op…
    • kefir: een niet alledaags zuivelproduct

Na de workshop krijg je een startpakket mee naar huis.

Zelf kaas maken

Heb je de smaak te pakken, volg dan de workshop ‘kaas maken’. De cursus kaas maken kan men ook afzonderlijk volgen. Echter om een stevige theoretische achtergrond te hebben wanneer je start met de workshop ‘kaas maken’, is het raadzaam om eerst de workshop ‘starten met zuivel te bereiden’ te volgen.

Deze workshop spreekt voor zichzelf. We maken samen een bol of meerdere bolletjes kaas van het Goudatype. Daarna kan je de kaas meenemen naar huis en met de nodige instructies laten rijpen. Je kan er ook voor kiezen om het productieresultaat bij mij te laten rijpen en na een viertal weken kan je de kaas dan ophalen.

Hoe inschrijven voor deze workshops

 

Om geïnteresseerden de mogelijkheid te geven om de workshops zo goed mogelijk in te plannen, werk ik niet met vaste dagen. Indien interesse kan je mij mailen op info@hetleerhuisje.be.

We spreken dan plaats, dag en uur af. Momenteel doe ik alleen verplaatsingen in Oost-Vlaanderen, indien daarbuiten stel gerust de vraag, dan kan ik de mogelijkheid bekijken.

Win 1 gratis workshop ‘starten met zuivel te bereiden’ of 1 gratis workshop ‘zelf kaas maken’

 

Wil je 1 van de eerste zijn die een workshop ‘starten met zuivel te bereiden’ zou willen volgen alleen of samen met een aantal vriendinnen? Of je wenst je familie te verrassen met een zelfgemaakt blokje kaas? Laat me weten waarom op mijn Facebook-pagina en wie weet win jij wel geheel gratis deze workshop.